Nieuws

 

2018 – Nieuwe sponsor voor de Twente Cup:  EQUIFIRST

EQUIFIRST is producent van paardenvoeding en o.a. bekend van Linamix, geëxtrudeerd lijnzaad. Dit fantastische product is verwerkt in veel producten binnen het EQUIFIRST assortiment. EQUIFIRST beschikt over een uitgebreid en duidelijk assortiment voor paarden met voor elke discipline, levensfase of specifieke behoefte het perfecte product. Voor de 36ste keer zal dit jaar de Twente Cup worden verreden. De Twente Cup is een prachtige springcompetitie die niet meer weg te denken is uit de paardenwereld. Uit de hele regio dingen professionals en amateurs mee voor de felbegeerde prijzen. Per rubriek rijden er ruim 50 combinaties mee en proberen zich te plaatsen voor de finale.

Tevens is er een Prix de Vainqueur voor de beste combinatie over alle wedstrijden incl. de finale.

Selectiewedstrijden zullen plaats vinden in Lonneker, Ambt Delden en Saasveld. De finale van de EquiFirst Twente Cup vindt plaats op zaterdag 17 november in Manege de Ankerhal te Saasveld.

1. Lonneker: 24, 27 en 28 september 2018 Manege de Twentse Marke, vereniging: LR Het Twentse Ros
Maandag 24 september klasse Z en ZZ
Donderdag 27 september klasse L
Vrijdag 28 september klasse M

2. Ambt Delden: zaterdag 19 t/m 21 oktober 2018 Manege de Hoffmeijer, vereniging: De Hagmolenruiters
Zaterdag 19 t/m 21 oktober klasse L t/m ZZ

3. Saasveld: 11, 13 en 15 november 2018 Manege de Ankerhal, vereniging: RJV de Bögelscamp
Zondag 11 november en donderdag 15 november klasse L
Zondag 11 november, dinsdag 13 november en donderdag 15 november klasse M Dinsdag 13 november klasse Z en ZZ
Zaterdag 17 november FINALE


2018 – Charlotte Steenbeeke neemt afscheid van het Kring Twente bestuur

Tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente is Charlotte door voorzitter Jos Brinkman onderscheiden met de bronzen KNHS-speld voor haar jarenlange bestuurlijke inzet (sinds 2001).

http://www.hippischtwente.nl/nieuws/algemeen/brons-voor-trouwe-bestuursleden


2017 – Zeer geslaagde Twentse Ruiterdagen 2017

Van 5 tot en met 12 november hebben de Twentse Ruiterdagen weer plaatsgevonden. Dit jaar een extra groot feest, omdat de Rij- en Jachtvereniging De Bögelscamp haar 50 jarig bestaan mocht vieren.

Het was een mooie sportweek met spannende barrages. Ook heel Bögelscamp bakt was weer aanwezig met prachtige en lekkere cakes en taarten en natuurlijk niet te vergeten een geslaagde feestavond met een goed gevulde verjaardagsbox voor het publiek.

Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde week, alle deelnemers, publiek en natuurlijk bedanken we alle sponsoren voor hun bijdrage aan de Twentse Ruiterdagen 2017.

Tot volgend jaar!

Sfeerimpressie:

  

Afscheid voorzitter en bestuursleden – 2016


Tijdens onze algemene ledenvergadering op 30 maart 2016 hebben wij op een passende manier afscheid genomen van onze voorzitter Henk Luijerink en onze bestuursleden Martin Bijen en Annette Kamphuis.

We hebben afscheid genomen van onze jarenlange voorzitter Henk Luijerink. Henk is in 2003 gekozen als voorzitter. De vereniging miste op dat moment een “kartrekker” met paardenverstand en die ook nog eens kon besturen. En dat kon hij!
Tijdens de eerste Twentse Ruiterdagen werd er direct goed uitgepakt. We kregen een concours met allure en gingen Nationaal. De Hoefslag schreef: “Een deelnemersveld waar mening Internationale organisatie van kon dromen, spetterende barrages en goede publieke belangstelling”.

Henk zorgde bijna voor alles: sponsoring, hindernissen, letscherm, deelnemers uitnodiging. Onder zijn leiding is de Bögelscamp een gezonde vereniging met een top concours. En daarom hebben wij Henk benoemd tot erelid!

Voor zijn jarenlange inzet van 13 jaar als voorzitter heeft Henk Luijerink uit handen van Jos Brinkman namens de KNHS een bronzen onderscheiding ontvangen.

Ook hebben wij afscheid genomen van Martin Bijen en Annette Kamphuis.

Martin Bijen is gekozen als bestuurslid in 2011. Hij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met het concours, sponsoring en waar nodig konden wij hem altijd inzetten.

Annette Kamphuis is gekozen als bestuurslid in 2010 en hield zich bezig met onze website, Facebookpagina en de concours commissie. Ook zorgde ze voor de planning van onze leden tijdens de Twentse Ruiterdagen.

Martin en Annette hebben te kennen gegeven om activiteiten uit te blijven voeren binnen de concours commissie. Wat wij als bestuur natuurlijk zeer waarderen!

Bedankt voor jullie positieve bijdrage!

Gekozen als nieuwe voorzitter is Ingeborg Schreur en als nieuw bestuurslid Noortje Backhuijs.
Wij willen Ingeborg en Noortje van harte welkom heten in ons bestuur.

IMG-20160414-WA0000September 2014 – Saasveld


De nieuwe bodem in Manege de Ankerhal is een feit! We gaan de Twentse Ruiterdagen organiseren op een spiksplinternieuwe bodem van HVL.
Dinsdag oefenspringen vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur
Woensdag en donderdag B, L en M
Vrijdag 14 november is onze nationale dag.
Zaterdag 15 november de hele dag pony’s en vanaf 16.00 uur voorronde Twente Cup paarden Z en ZZ.
Finale Twente Cup paarden (L, M, Z en ZZ) wordt gereden op zondag 16 november in deze hal…….
Het volledige vraagprogramma is te vinden op onze site en op startlijsten.nl

Tot ziens in Saasveld!

JEROEN DUBBELDAM WERELDKAMPIOEN
07 september 2014
CAEN – Jeroen Dubbeldam heeft zich zondag in het Franse Caen laten kronen tot wereldkampioen bij de springruiters. De Olympisch kampioen van 2000 was de enige die zowel met zijn eigen paard Zenith SFN als de drie viervoeters van zijn opponenten in de ‘final four’ geen enkele fout maakte en binnen de tijd bleef. Tijdens de beslissende strijd met paardenwissel ging het zilver naar de Fransman Patrice Delaveau, het brons was voor de Amerikaanse Beezie Madden en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson eindigde net naast het podium.Het werd een zinderende finale, waarin de vier ruiters nadat ze hun eigen paard over het parcours hadden gereden dat vervolgens moesten doen met de paarden van hun concurrenten. Dubbeldam reed met zijn eigen Zenith SFN foutloos en stuurde daarna eerst Orient Express van Delaveau, daarna Cortes C van Madden en tot slot Casall Ask van Bengtsson zonder fouten over het lastige parcours te sturen. Uiteindelijk hielp ook Zenith SFN mee om Dubbeldam de zege te bezorgen, want alleen Delaveau slaagde erin net als de Tukker foutloos met hem te blijven. Bengtsson liep met het paard van Dubbeldam tegen zes strafpunten aan en Madden noteerde op de rug van Zenith één afgeworpen balk.”Alle drie paarden van de anderen die ik reed zijn zeer verschillend. Je hebt drie minuten om te ontdekken wat de sterke punten van een paard zijn en dat lukte, wat resulteerde in drie heel fijne foutloze ritten. Op voorhand had ik al gezegd naar deze wedstrijd met paardenwissel uit te kijken en ik was tijdens de wedstrijd relaxed genoeg om er van te genieten. Want het is een plezier als je drie van zulke cracks mag rijden”, aldus Dubbeldam.

De Olympische kampioen van Sydney 2000 vertelt verder: “Kijkend naar de drie paarden, dan is Orient Express een paard met enorm veel kracht op de hindernissen en zeer elastisch. Cortes is een paard waarvan je denkt dat hij niet de meest elastische is van het stel, maar zodra je er op stapt merk je dat hij erg veel bloed voert. Bij Casall Ask, het paard dat ik als laatste moest rijden, was ik bang dat hij na drie rondjes de pijp wat leeg zou hebben. Tijdens de drie minuten loswerken voelde ik dat dit niet het geval was en ook met hem had ik een fijne rit”, aldus de winnaar van individueel- en teamgoud.
Trauma van Jerez kwijt
Volgens Dubbeldam is hij nu het trauma van het WK in Jerez 2002 kwijt. “Voor de individuele wedstrijd stond ik toen vijfde met De Sjiem en ik was er op gebrand om toen al de wedstrijd met paardenwissel te rijden. In de tweede manche maakte ik een kapitale blunder, waardoor ik ver terugviel. Ik heb mezelf die fout nooit vergeven, maar kan er na vandaag mee leven.”

Jeroen Dubbeldam is de eerste Nederlander ooit die de wereldtitel bij de springruiters op zijn naam schrijft, maar gek genoeg ook de tweede Twentenaar. Jos Lansink ging hem in 2006 voor met Cumano. In tegenstelling tot Dubbeldam werd Lansink zelfs geboren in Weerselo, maar toen hij wereldkampioen werd, kwam Lansink al uit voor België.

(bron: Hippisch Twente)

Weer nationale titel Vickey Helthuis
06 september 2014
ERMELO – Het merendeel van de deelnemers in het ZZ, de hoogste klasse springen op de Hippiade, was minstens twee keer zou oud als ‘piepkuiken’ Vicky Helthuis. De pas zeventienjarige amazone uit Weerselo gaf iedereen het nakijken met haar Chappeau (v.Niveau).“Van tevoren wist ik dat Chappeau foutloos zou kunnen blijven in de twee manches, maar van de barrage weet ik dat hij heel heet wordt en daardoor makkelijk een fout maakt. Aan zijn vermogen en instelling ligt het niet, maar controle houden in de barrage blijft altijd de grootste uitdaging. Zodra hij de bel hoort, kan hij niet meer stilstaan. Chappeau is nu dertien jaar, dus ik denk niet dat het nog verandert. Hij is pas als achtjarige ingereden en heeft met een andere ruiter al wel  Z  gesprongen. Ik heb hem nu sinds twee jaar en we zijn aardig op elkaar ingespeeld. Dat heeft wel even geduurd, want ik was in het begin niet zo weg van hem. Hij had een enorm hoge schoft en daardoor kon ik er niets eens fijn op zitten. Voor dit kampioenschap moest ik kiezen tussen Chappeau en Lotus. Met deze laatste werd ik op de Overijsselse Kampioenschappen derde in het ZZ. Ik had vandaag ook nog mijn derde paard, Alexis bij me. Met hem ben ik tiende geworden in het Z-springen. Thuis staat nog een driejarige om op te leiden. Dat vind ik ook leuk om te doen. Naast het paard rijden volg ik ook nog een studie Commerciële Economie. Ik hoop dat ik het voorlopig kan blijven combineren.  Ik vond dat er hier vandaag fijne parcoursen stonden, ze liepen lekker zonder dat ze te makkelijk waren. Mijn trainer, Wim Bonhof was er vandaag ook steeds bij, dat is heel fijn. Hij krijgt me altijd net iets scherper.  Thuis word ik altijd geholpen door mijn vader, een oog aan de kant is altijd een voordeel.”(bron: Hippisch Twente)
Amber Kuipers knap elfde op EK
17 augustus 2014
BISHOP BURTON – Amber Kuipers is knap elfde geworden bij haar debuut tijdens het EK eventing voor junioren. In het Engelse Bishop Burton sloot ze de afsluitende springproef foutloos af. De amazone uit Fleringen reed zaterdag al een prima crosscountry. Ze bleef met Kondeen de Scye foutloos en binnen de tijd. Dat lukte ook landgenote Janou Bleekman met Granntevka Prince. In het eindklassement hield Bleekman Amber Kuipers net buiten de top tien.


November 2013


SAASVELD – Anne-Liza Makkinga beleefde een prima dagje tijdens de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De Ommense triomfeerde in de Grote Prijs van Saasveld met Cacharelle. Als tweede starter in de barrage dook ze ruim 4,5 seconde onder de tijd van Karim El Zoghby die met Colour Girl opende. Ook Remco Been met Viceroy en Gerbert te Koppele met Watch Me waren sneller dan de Egyptenaar, maar bij Anne-Liza Makkinga kwamen ze niet in de buurt.

Eerder op de dag was ze met de pas zevenjarige grote bruine ruin ook al de sterkste geweest in het klassiek springen over 1,30 meter.

El Zoghby en Makkinga waren de enige twee combinaties van de vijf in de categorie 1,35 meter die erin slaagden de extra rondgang te bereiken. Ze kregen daarin concurrentie van zes ruiters, die uit de lijst voor de 1,40 meter tevoorschijn kwamen. De beide groepen werden samengevoegd omdat het deelnemersveld kwantatief aan de magere kant bleef, vermoedelijk mede door het enkele tientallen kilometers verderop gehouden nieuwe indoorconcours in Lichtenvoorde.

“Daar ga ik morgen ook naar toe”, meldde Anne-Liza Makkinga. “Vooral voor de mensen die in Saasveld zo goed hun best doen het ons ruiters naar de zin te maken, vind ik het erg jammer. Ze hadden het dubbele aantal ruiters verdiend. Ik vind het ook niet goed van de KNHS om deze wedstrijden zo dicht op elkaar te plannen. Grote Prijzen over 1,40 meter zijn sowieso al schaars, dan moet de bond voorkomen dat organisatoren elkaar het leven moeilijk maken.”

Het kon de Ommense niet kwalijk worden genomen dat ze de kans greep een Grote Prijs te pakken waarvoor ze anders niet eens in aanmerking was gekomen. “Als het alleen over 1,40 meter was gegaan, zoals de bedoeling was, had ik Cacharelle niet gestart. Dan was me de gok te groot geweest.”

Het is een opmerkelijk verhaal, dat van haar viervoeter die ze twee maanden geleden als ruilobject onder het zadel kreeg. “Hij was van mensen uit het buitenland die er niets mee konden. Ze vroegen of ik een keer naar hem wilde kijken. Het resultaat was dat ik die lui een wat simpeler paard heb geleverd. Cacharelle kan alles, heeft veel vermogen en is übervoorzichtig. Je moet hem alleen geen twee keer beledigen, want dan doet hij niets meer voor je. De eerste drie keer ging hij ook bij mij in de hoek staan. Vervolgens heb ik hem meegenomen naar Indoor Saasveld en daar liep hij zowel in de M als de Z met één fout rond. Ik dacht: dan kan ik hem wel starten in Lier in België en daar was hij alle dagen nul in de Small Tour. Sindsdien is de knop helemaal om. In Denekamp wonnen we de GMB-wedstrijd bij de zevenjarigen en in Wierden de Z-groep.”

Bij de Twentse Ruiterdagen in Saasveld startte Anne-Liza Makkinga in het twee fasenspringen over 1,30 meter en opnieuw was er succes. “Toen durfde ik het ook in de Grote Prijs wel met hem te proberen. Ik dacht: daar leert hij vast van. En dan wint hij weer, ongelooflijk. Maar wel een heel leuke verrassing.”

Bij het springen over 1,30 meter werd de Ommense op ruim een halve seconde gevolgd door Nuri Dijks met Mara Galvatrucha en Lisa Everts met Archem B. Vasco Campana stuurde Berlina de Triomphe naar de vierde en Wildrick’s Girl naar de vijfde plek.

Karim El Zoghby greep met Color Girl wel vol overtuiging de winst in de klasse ZZ. Hans van der Kolk moest 4,5 seconde toegeven op de partner van Stéphanie Brugman. Piet Raijmakers eindigde met Vania als derde.
De Brabander snelde met Eclips op het twee fasenparcours over twee fasen ver voor de concurrentie uit. Tom Brinkman was met Lexington de rapste achtervolger. Ook Pim Mulder met Zo Special en Willy van der Ham met All in One maakten in de tweede fase geen fouten.

Nuri Dijks tenslotte was met Mara Salvatruscha niet te stuiten in het twee fasenspringen voor de klasse M. Gerben Morsink bleef met Coursy precies achttiende seconde achter en Karim El Zoghby was in deze rubriek met Vor Curioso Z goed voor plek drie.Gerard Seiger (65) overleden
10 april 2013

DEURNINGEN – Op net 65-jarige leeftijd is maandag Gerard Seiger overleden.Gerard was onder meer voor onze vereniging De Bögelscamp ringmeester bij “de Twentse Ruiterdagen” in Saasveld en ook lid van de concourscommisse. Gerard leed al enige tijd aan kanker. Secretaresse Charlotte Steenbeeke van De Bögelscamp heeft louter goede  herinneringen aan Gerard Seiger. “Hij was een erg leuke man met wie het heel fijn samenwerken was. We zaten steeds op één lijn, het liep altijd als een trein.”We danken Gerard voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan onze “Twentse Ruiterdagen” en de paardensport in het algemeen.We wensen de familie Seiger veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.In – Out Door Lonneker
April 2013


LONNEKER – Danjel Holterman was tweede paasdag met Whoopy de snelste van alle combinaties in de klassen M/C tot en met ZZ/DE tijdens het in-outdoorconcours in Lonneker. Ze won daarmee de extra prijs die ter beschikking was gesteld door De Koningh Coding & Labeling. Ook bijzonder was dat de zusjes Lisa en Iris de Paauw in de klasse B/DE de eerste en de tweede plaats opeisten met respectievelijk Miep en Mellimaras Jo Jo.Danjel Holterman won in de klasse M/Z (categorie C). In de zwaarste klasse Z/ZZ (DE) ging de winst naar Enola Mulder met Orchid’s Shanon. Ze bleef Valerie Vaanholt met Bugatti en Aileen Menneken met Kellogs voor.Lynn van Oldeniel was met D-Linos de sterkste in categorie DE van de klasse M.

De zeges in de klasse L gingen naar Roderick van den Engh met Kantje’s Why Not (foto)

Isabelle Klein met Batida de Coco (C) en Elike Morsink met Chester (AB). Mart IJland tenslotte was met Pialotta de beste in categorie C van de klasse B.

De weergoden waren de organisatie gunstig gezind, al deed de temperatuur in de ochtenduren nog niet vermoeden dat de lente al begonnen was.

Vanwege het succes van het evenement zal deze wedstrijd volgend jaar opnieuw worden gehouden in het weekend na de Nederlandse kampioenschappen voor pony’s. Dan wordt in Lonneker dus opnieuw van binnen naar buiten gesprongen.Dinkellandcup 2013
Maart 2013


DENEKAMP – De Dinkelland Cup 2013 is zondag veroverd door Edwin Oosterbroek met Tuinpoint Zariska. De L-ruiter was de snelste deelnemer tijdens de tweedaagse wedstrijd, waarin in de diverse klassen twee manches en een barrage op het programma stonden. Opvallend was ook de dubbele zege van Vicky Helthuis. Ze won met Cracker Jack de klasse M en met Chappeau de klasse Z/ZZ.

Edwin Oosterbroek liet in de klasse L met ruime voorsprong ook Vasco Campana met Meyboom’s Baltasar en Gerben Morsink met Coursy de hielen zien. Dat tweetal was ook in de klasse M goed voor de tweede en derde plaats achter Vicky Helthuis, de enige die drie ritten lang met haar nieuwe troef Cracker Jack geen fout maakte. Campana stuurde Meyboom’s Twala naar de tweede plaats, Morsink was met Cartaire Z goed voor plek drie.

Ondanks een springfout in de barrage was Vicky Helthuis met Chappeau ook goed voor de triomf in de klasse Z/ZZ.

Daan Brunink schreef met Diabella op superieure wijze de klasse B op zijn naam. Ook Kim Hofstede met Joy en Wim Koekkoek met Decco kwamen duidelijk snelheid te kort tegen de winnaar.

Bij de pony’s werd de Dinkellandcup (kleine pony’s) gewonnen door ons lid Anna Plass. Anna gefeliciteerd!!

 

Jesse Seiger superieur naar titel
03 februari 2013GENEMUIDEN – Jesse Seiger (foto) mag zich sinds zaterdagavond Overijssels kampioen in de klasse Z (categorie DE) bij de ponyruiters noemen. De jonge Weerseloër reed zijn zevenjarige D-pony Silverado als enige deelnemer in beide manches foutloos rond en pakte daarmee de titel zonder een barrage te hoeven afwerken. Ook waren er titels voor Coen Kerbert met Snow Lips (klasse Z-C), Jessie Wiefferink met White Diamonds (M-C), Ties Rothstegge met Orchid’s Onyx (L-DE) en in de klasse B voor Mijke Nijenkamp met Da Vinci (categorie E), Eva Oude Wolcherink met Jaffar (D) en Mart IJland met Pialotta (C).In de eerste manche van de klasse Z (DE) werden diverse combinaties gediskwalificeerd op het technisch uiterst moeilijke parcours. In de tweede rit bleef Jesse Seiger wederom foutloos, terwijl zijn enige overgebleven concurrent Hidde van Ulsen met Baily vier strafpunten opliep. Van Ulsen werd daardoor nog derde, achter Elisabeth Beens met Sunflower. Sophie Bos moest met Taxi Zb genoegen nemen met de vierde plek.Seiger leidde Silverado (v. Sir Durk x Anydale Ron) helemaal zelf op. Twee jaar geleden had deze mooie New Forest nog een carrière als goedgekeurde dekhengst in Duitsland.Jesse wordt getraind door Chummy Horsey. De prestatie van Jesse Seiger krijgt des te meer reliëf, omdat zijn andere wedstrijdpony Pitch Pine rond de jaarwisseling een andere eigenaar kreeg. Vader René: “We gaan nu rustig op zoek naar een fijn paard voor Jesse erbij, voordat we Silverado verkopen. Maar dat zal zeker niet gebeuren voor de Nederlandse
kampioenschappen.”In verband met de geplande bouwwerkzaamheden zullen de indoorkampioenschappen van de KNHS dit jaar niet in Ermelo worden verreden. Ze worden nu gehouden in het Rabobank Hippisch Centrum in Utrecht, de thuisbasis van de Voornruiters uit De Meern.Koen Kerbert was in de klasse Z (C) de enige die erin slaagde alle hindernissen in de beslissende omloop in hun oorspronkelijke staat achter zich te laten. In de zwaarste categorie van de klasse ZZ (DE) moest Eva Ruiter met U2 op snelheid buigen voor Berber Dijkman met Special Edition. Met Jumb eindigde Josta van Straaten na een springfout in de tweede rit als derde.Ties Rothstegge moest in de hoogste M-categorie (DE) met Lucky Star zijn meerdere erkennen in Lynn van Oldeniel met D-Linos. Anouk Elshof was sneller dan de eerste twee, maar verspeelde haar titelkans door een springfout in de barrage. Jessie Wiefferink was met White Diamond een klasse apart in categorie C. Niels Overmaat met Orchid’s Joliza en Rianne Dijkers met Berkhof’s Fly High bezetten de ander podiumplekken.Ties Rothstegge pakte wel de regiotitel in de klasse L (DE). Met Orchid’s Onyx reed hij Maud Wiefferink met Van Gogh op voldoende afstand om zelf met Flash ook nog derde te worden. Job Rothstegge met Quickstar en Jessie Wiefferink met Sugar Pine moesten in categorie C Chenoa ten Wolde met Mistey voor laten gaan. Esmé Ekkelkamp met Never Know’s Sandy en Lars Wigger met Edje vonden in categorie AB hun meerdere in Janieke Coenen met Carina.Eva Oude Wolcherink kreeg na een foutloos optreden met Jaffrar de meeste stijlpunten (80,5) in categorie D van de klasse B. Ze klopte ook Myrthe IJland met Pensy de Rover en Bo Vloothuis met First Lady (beiden 78). Mijke Nijenkamp was met Da Vinci de sterkste in categorie E (67). Ze bleef Janiek Velthof met Captain Casanova (65) en Rosanne Eeftink met Freedom Che Guevara Baf (64) voor.Mart IJland pakte met Pialotta met 85,5 punt de titel in categorie C. Ook Nick Ekkelkamp met Sunny (81) en Liz Meenhuis met Tofee (78) konden niet tegen haar op. Lara Hubers werd met Kifra van de Bargeshoeve tweede in categorie AB (71,5). Merel Blankvoort finishte als derde met O’Fields Landor MB (69,5). Beiden waren niet opgewassen tegen kampioene Gwendolyn Krieger met Rhythmical (76,5).Ook indoortitel Pleun Steenbeeke
05 januari 2013 SAASVELD – De vijftienjarige Pleun Steenbeeke mag zich sinds zaterdag behalve outdoorkampioene ook de beste in de hal noemen van de klasse L in Kring Twente. Met haar tienjarige Jufferbeek’s Waterval (v. Larino x Julio Mariner) was de Oldenzaalse in Saasveld na twee manches de snelste foutloze deelnemer in de barrage. Ze kwam als tweede in de ring voor de beslissende omloop en reed zo snel rond dat alle veertien overgebleven concurrenten het nakijken hadden.
Met haar tijd van 35,73 was ze 0,22 seconde sneller dan Vasco Campana met Meyboom’s Chassagne (35,95). Bas van der Aa werd derde met Davinci (36,35).
Pleun Steenbeeke vormt nu precies een jaar een combinatie met Waterval, op eigen stal Jufferbeek gefokt. De amazone, getraind door Jeanette Corbeek en haar moeder Charlotte, heeft een enorme klik met Waterval. “Omdat die alles voor je doet, een enorme instelling heeft en het gewoon aanpakt. Het is een superdier.”Toch ligt de toekomst van Steenbeeke vermoedelijk niet in de paardensport. De leerlinge van het Oldenzaalse Carmelcollege, bezig aan het laatste jaar van 4 TGL: “Het is voor mij een leuke hobby, maar ik ga er denk ik op termijn niet mee door. Ik wil graag cameravrouw worden.”Pleun Steenbeeke plaatste zich ook met haar tweede troef Jufferbeek’s Bommel voor de Regiokampioenschappen. Haar eerste optreden met de zesjarige schimmel leverde haar ondanks een springfout in de barrage een twaalfde plaats op en dat was ruim voldoende.